Posted on

Flyttdags? Rensa och välj flyttfirma i god tid

Våren är en fantastisk tid då vi inte bara går mot ljusare tider utan också gör upp planer för tiden som kommer. Kanske är det ljuset som gör att man blir så inspirerad och får nya idéer. Det är inte ovanligt att man sätter de där planerna i verket som handlar om att byta boende. Även om det just då känns som en bra idé är det en hel del som man behöver tänka på så som om man ska anlita en flyttfirma eller försöka rodda allt jobbet själv.

Börja med att rensa

När man väl satt igång processen med att sälja sitt hus eller säga upp sin lägenhet är det dags att börja planera inför flytten. Beroende på hur stort man bor tar det förstås olika lång tid att börja packa.

Det många inte alltid tänker på är hur lång tid det tar när man väl börjar rensa för det behöver man verkligen göra. Att flytta är ändå det perfekta tillfället för en flyttfirma Stockholm att göra sig av med saker som aldrig används och kanske till och med göra sig en liten förtjänst på försäljning av dessa.

Saker som legat i det fördolda dyker plötsligt upp och de där lådorna som ställts undan på vinden kanske det är dags att göra sig av med. För det finns nog inte många som kan säga att de inte har en eller flera sådana lådor som ligger i ett undanskuffat utrymme och som inte borde få följa med till nästa adress. Minnen i alla ära men välj vad som är viktigt och rensa bort det som inte bör följa med.

Det är lätt att börja med att vara lite övermodig och tro att en flytt är betydligt enklare och smidigare än man tror. Men när man väl börjar arbetet inser man ganska snart att det kan räcka med sortering och rensande och överlåta resterande arbete så som transporten till det nya boende åt en flyttfirma.

Välj flyttfirma

Det finns olika flyttfirmor att anlita och man bör tänka efter vilken typ av tjänst man vill ha. En del vill göra hela arbetet så som att packa ner i kartonger och transportera till den nya adressen. I de fallen står de för allt, även kartonger.

Men kanske vill man anlita en flyttfirma som bara transporterar kartonger och lådor som man själv packat. Bra att veta är att företagen har en försäkring som gäller för gods som blir skadat under transporten men att det oftast skrivs in i kontraktet att det är under förutsättning att flyttfirman själv stått för packandet. Att man skriver sådana kontrakt med en flyttfirma är förstås för att det kan vara svårt att i efterhand bevisa om en skada uppstått innan den packades och transporterades eller om den kanske uppstått på grund av dålig packning.

Sen måste det ändå sägas att i all stök som uppstår i samband med att man ska flytta så är det förstås alltid bekvämast och minst stress om man anlitar en flyttfirma och kan lägga sin egen energi på att packa upp i det nya boendet istället.