Posted on

Välj rätt webbyrå i Staden Stockholm

För den som planerar att anlita en webbyrå finns några smarta tips att ta med sig på vägen för att göra ett bra val. Branschen är stor och mer aktuell än någonsin och det finns många olika byråer att välja mellan. För att göra ett lyckat val är det bra att granska ett gäng olika innan man bestämmer sig för ett samarbete

Rätt tjänster

Fundera vilka typer av tjänster du letar efter när du ska anlita en webbyrå. Ska en ny hemsida byggas från grunden eller bara göras om? Kanske behöver du hjälp med sökmotoroptimering och marknadsföring eller så letar du efter tjänster som rör design och bild. Olika byråer erbjuder olika tjänster och det är klokt att skriva ned vad det är man efterfrågar för att sedan lättare kunna jämföra. Fundera också över om det är ett samarbete som ska pågå löpande under en lång tid eller om det bara är ett enskilt uppdrag.

På distans eller på plats?
En annan sak att tänka över är om du kan tänka dig att anlita en firma på distans eller om du föredrar personliga möten. Inom den digitala världen finns många företag som erbjuder distanstjänster vilket kan vara en stor fördel för vissa. Andra tycker att det känns obekvämt och konstigt men en av fördelarna är att man får mer att välja mellan. Bor man till exempel i Malmö och har hittat den perfekta webbbyrån i Stockholm brukar det i regel inte vara några problem. Är man för ett samarbete å distans kan det alltså vara bra att utöka sitt sökområde för chans till en bättre träff på det man letar efter.

Referenser från liknande uppdrag

När du vet exakt vad det är du efterfrågar och har hittat några olika byråer som erbjuder dessa tjänster bör du be om referenser från liknande uppdrag dom har gjort tidigare. Du får då en bra bild av hur arbetet kan tänkas bli när det är färdigt och förmodligen kommer du fasta mer för en webbyrå än en annan.

Kolla upp priser

Precis som att utbudet av tjänster hos en webbyrå kan skilja sig ganska mycket så kan även priset göra det. Därför ska man alltid vara noga med att be om offerter så att man vet att man betalar ett rimligt pris för tjänsterna man planerar att köpa. Fundera även över om du har någon speciell budget för din nya hemsida, företagslogga, design eller vad det nu är du efterfrågar och se därefter vilka byråer som kan tänkas matcha.